Het is tegenwoordig niet eenvoudig om een huis te vinden. Er zijn niet genoeg huurwoningen om iedereen te voorzien en om een woning te kopen heb je een flinke spaarpot nodig. Daarnaast kun je als starter lastig aan een hypotheek komen. Daarom kiezen veel mensen er in deze tijd voor om hun huis niet te gaan verkopen, maar om zelf te gaan verbouwen. Zolang je de buurt prima vindt om te wonen, kun je jouw woonplezier in het huis nog jaren verlengen door wat te gaan verbouwen. Je kunt het natuurlijk zo groot aanpakken als je zelf wilt. Wanneer je gaat verbouwen is het altijd goed om te bedenken welke klussen je zelf wil en kan doen en welke je gaat uitbesteden. De grootte van het budget speelt daar natuurlijk een grote rol bij. In dit blog lees je meer over de verbouwing van verschillende ruimtes in huis.

 

Badkamer

In plaats van het aanschaffen van een volledig nieuwe badkamer kun je er ook voor kiezen losse badkamerelementen te vervangen. Van het strippen en opnieuw opbouwen van je badkamer tot het vervangen van sanitair, het hangt natuurlijk helemaal af van je wensen en budget. Waar je in ieder geval rekening mee moet houden is de ventilatie in de badkamer, vochtwering van wanden en plafonds, eventuele vloerverwarming en de locaties voor een wateraansluiting. Deze klus is dus niet zomaar geklaard. Alle materialen die je gebruikt moeten goed bestand zijn tegen vocht en niet altijd zijn alle indelingen mogelijk. In de badkamer maak je ook gebruik van speciale verlichting. Maak de styling van deze ruimte af met een mooie wandtegel, een spiegel met verwarming en een strakke douchewand. Voor een goede isolatie en duurzamere woning kun je ook de kozijnprofielen vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een binnendeur kozijn van red grandis of een kunststof kozijn. Verdiep je in de verschillende kenmerken van de materiaalsoorten en ontdek welke het best bij jouw woning past.

 

Kinderkamer

We brengen toch best wat tijd door in de slaapkamer, dus is het belangrijk dat deze voor iedereen goed voelt. Ook voor kinderen is dit hun veilige basis. In de kinderkamer beleven ze hun mooiste dromen, gaan ze op in hun fantasie tijdens het spelen en lezen ze de spannendste verhalen in boeken. Maak deze ruimte dus helemaal af met behang en een nieuw likje verf. Leg eventueel geschikte vloer neer en maak gebruik van een speelkleed. Ook een mooi nachtlampje, een plek voor de favoriete knuffels en een fijn bed mogen natuurlijk niet ontbreken.

 

Keuken

Een keuken koop je vaak bij een specialist, maar je kunt er ook zelf een ontwerpen. Het belangrijkste is de inrichting. Houd rekening met alle spullen en materialen die je in de keuken wilt gebruiken en welke functie de keuken in jouw huis heeft. Vergeet niet een loodgieter in te schakelen om leidingwerk, elektra en ventilatiekanalen op de juiste plek aan te leggen. Vervolgens kun je met een paar strakke muren, een mooie vloer en opvallende wandtegel beginnen aan de uitstraling.