Als baasje wil je zo goed mogelijk zorgen voor je huisdier. Niet iedere kat heeft het zo getroffen met z’n baasje. Wil jij weten wat je voor je huisdier kunt doen om hem zo goed mogelijk te verzorgen? Lees dan deze blogpost!

Alert op medische problemen

Het is belangrijk om als baasje alert te zijn op eventuele medische problemen die zich voortdoen. Zo is het belangrijk om je kat met enige regelmaat te laten checken door de dierenarts, zeker wanneer je vermoedt dat er iets aan de hand is. Dit kun je bijvoorbeeld merken doordat je kat zich anders gedraagt dan normaal. Katten kunnen niet praten, maar proberen vaak op andere manieren te communiceren met hun baasje. Problemen die zich vaak voordoen zijn, overgeven, diarree, blaasgruis, een luchtweginfectie, nierproblemen, wormen, teken enzovoorts. Zeker bij oudere katten neemt de kans op een ziekte of aandoening toe. Houd je oudere kat dan ook zeker extra goed in de gaten!

Vertoont je kat problematisch gedrag?

Wanneer je kat de laatste tijd meer kattenkwaad uithaalt, kan dit verschillende redenen hebben. Vaak is het erg vervelend voor de baasjes omdat katten bijvoorbeeld spullen vernielen of rotzooi maken in je huis. Maar, wist je dat katten dit soort gedrag vaak gaan vertonen omdat ze zich vervelen? Dit is vaak zo met katten die bijvoorbeeld niet naar buiten kunnen of mogen. Hierdoor houden ze energie over en voelen ze meer de behoefte om zich in huis te gaan misdragen. Zorg ervoor dat je genoeg aandacht geeft aan je kat. Dit doe je door met hem te knuffelen of bijvoorbeeld te spelen. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat je katten zichzelf kunnen vermaken wanneer er niemand thuis is. Dit doe je bijvoorbeeld door speelgoed zoals een uitgebreide krabpaal of zorg voor een kattenluikje waardoor ze tóch even naar buiten kunnen. Gedragsveranderingen kunnen ook wijzen op andere problemen, zoals een medisch probleem of bijvoorbeeld jaloezie. Probeer erachter te komen wat het gedrag dan ook veroorzaakt bij jouw kat.

Bijna elke kat houdt van eten

Lijkt bij jouw kat het leven ook alleen maar te draaien om eten? Dan is jouw kat lang niet de enige! Veel katten genieten van hun voer. Zorg voor het juiste voer dat past bij je kat. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar het beste kattenvoer voor oudere katten. Op deze manier wordt hun gezondheid positief beïnvloed. Je hebt ook allerlei lekkere snacks voor verschillende typen katten. Erg lekker om ze af en toe mee te verwennen!